open-navfaktor-logo
search
Preskočio Ligu nacija
Kolašinac u eri Prosinečkog odigrao svega 257 minuta
Od dolaska hrvatskog stručnjaka na klupu Zmajeva, igrač Arsenala je nastupio u samo tri utakmice
30.05.2019. u 16:08
get url
text

Igrač Arsenala Sead Kolašinac propustit će predstojeće okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zatim i utakmice kvalifikacija za EURO protiv Finske i Italije.

Kolašinac je sinoć u Bakuu sa Topnicima izgubio finale Evropske lige protiv Chelseaja, pa je njegov tim izgubio šanse da nastupi u Ligi prvaka naredne godine.

Očekivalo se da popularni "Seo" stigne na okupljanje koje je zakazano za sutra, ali u posljednji čas stigla je informacija da će zbog problema sa unutrašnjim kolateralnim ligamentnom Kolašinac propustiti narednu akciju.

Selektor Robert Prosinečki izjavio je da je obaviješten o slučaju i da je odlučeno da Kolašinac umjesto dolaska na okupljanje, bude podvrgnut terapijama.

Umjesto Kolašinca, poziv je otišao na adresu Bojana Nastića.

Kolašinac se nije naigrao u eri Roberta Prosinečkog. Od dolaska hrvatskog stručnjaka na klupu Zmajeva, igrač Arsenala je nastupio u samo tri utakmice, odnosno na terenu je proveo 257 minuta. "Žuti" je na kormilu BiH proveo 12 zvaničnih mečeva.

Tako je Kolašinac preskočio kompletnu Ligu nacija, u kojoj su Zmajevi izborili plasman u Ligu A, među 12 najboljih selekcija Starog kontinenta.

Kolašinac nije bio na rapolaganju bh. timu u prijateljskim mečevima sa Crnom Gorom, Južnom Korejom, Turskom i Španijom.

Propustio je i duele sa Sjevernom Irskom i Austrijom u Ligi nacija, kao i prvi meč kvalifikacija za EURO protiv Armenije. U duelu sa Grčkom na Bilinom polju igrao je 90 minuta.

Nekada se radilo o povredama, kao što je slučaj protiv Armenije na startu kvalifikacija, nekada o molbama njegovog kluba o poštedi, a nekada o dogovoru na relaciji selektor - igrač...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.