Britanska prijetolnica

Londonska policija će i dalje osiguravati džamije tokom džuma-namaza

Objavljeno: 21.03.2019. u 20:40

Policija u Londonu je, nakon terorističkog napada na Novom Zelandu, donijela odluku da poduzme dodatne mjere na osiguravanju džamija u britanskoj prijestolnici

FOTO: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Londonska policija je danas saopćila da će nastaviti osiguravati džamije tokom džuma-namaza, muslimanske molitve petkom, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija u Londonu je, nakon terorističkog napada na Novom Zelandu, donijela odluku da poduzme dodatne mjere na osiguravanju džamija u britanskoj prijestolnici.

Mark McEwan, šef policije, istakao je da će londonska policija i sutra biti angažirana na osiguranju džamija kao i narednih dana.

Dodao je kako pripadnici policije imaju blisku saradnju s lokalnim stanovništvom, posebno nakon nedavnog terorističkog napada na Novom Zelandu.

- Muslimanima pružamo sigurnost uz pojačane patrole, redovne kontakte i druge sigurnosne preporuke - kazao je McEwan.

Podsjetimo, u napadima u džamijama Al-Noor i Linwood u Christchurchu na Novom Zelandu, izvedenom 15. marta 2019., poginulo je najmanje 50 ljudi.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije