open-navfaktor-logo
search
U nemilosti povreda
Kolašinac ruši neslavni rekord otkako je stigao u Arsenal
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac definitivno nije miljenik sreće. U prvom nastupu nakon što se oporavio od povrede bedrenog mišića, lijevi bek Arsenala doživio je novu povredu.
25.02.2020. u 15:48
get url
text

Kolašinac je zbog povrede ramena u 18. minuti meča 27. kola Premier lige protiv Evertona zamijenjen, a umjesto njega u igru je ušao Bukayo Saka.

Iz Arsenala još uvijek nisu zvanično saopćili koliko će bh. reprezentativac odsustvovati sa terena, no sudeći prema riječima Mikela Artete situacija nije najbolja.

Nakon što je dvije utakmice na početku sezone propustio zbog dobro poznatih problema, kada su njega i Mesuta Ozila napala dvojica kriminalaca, Zmaj ni u nastavku sezone nije miljenik fortune, pogotovo kada je riječ o povredama.

Tri prvenstvena meča propustio je zbog problema sa skočnim zglobom, a nakon što se oporavio uslijedili su problemi sa bedrenim mišićem, zbog kojih je pauzirao tri meča Premier lige i jednu utakmicu FA Cupa.

Kolašinac je zbog povreda ove sezone propustio sedam susreta, baš i koliko u protekloj.

S ozbirom da je izvjesno da će propustiti i revanš Evropske lige protiv Olympiacosa, kao i gradski derbi protiv West Hama, izvjesno je da će Kolašinac srušiti negativni rekord po broju propuštenih utakmica otkako je stigao u Arsenal.

Najdužu pauzu u karijeri zbog povrede Kolašinac je imao u sezoni 2014/2015, u vrijeme kada je nosio dres Schalkea. Tada je zbog povrede ligamenata koljena propustio 26 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.