open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Kolašinac priznao da je i supruga odigrala važnu ulogu pri povratku u Schalke
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac u zimskom prelaznom roku pojačao je redove Schalkea, tima u kojem je ponikao.
05.01.2021. u 21:34
get url
text

Lijevi bek će do ljetao kao posuđeni igrač braniti boje bundesligaša iz Gelsenkirchena i pokušati mu pomoći da osigura opstanak u društvu najboljih njemački klubova.

Kolašinac će povratnički debi imati na domaćem terenu protiv Hoffenheima, a nakon današnjeg treninga je na društvenim mrežama objavio nekoliko fotografija uz poruku "Idemo raditi".

- Nevjerovatan je osjećan vratiti se. Jako sam sretan što sam ponovo kod kuće. Sve se odvijalo jako brzo u proteklih nekoliko dana, no ja sam samo sretan što sam tu - kazao je Kolašinac u izjavi za klupsku interenet stranicu, te dodao:

- Poslije nekoliko telefonskih razgovora sa Nobertom Elgertom popričao sam sa svojom suprugom i odlučio da ću rado napraviti ovaj korak.

Kolašinac će poslije tri godine ponovo zaigrati u dresu Rudara.

- Ovdje još imam mnogo prijatelja i u kontaktu sam s mnogo uposlenika kluba, on mi je u srcu - naglasio je Kolašinac koji je zadužio dres s brojem 20, a za kojeg pojedini njemački mediji pišu kako bi mogao preuzeti kapitensku traku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.