open-navfaktor-logo
search
Peh za Zmaja
Kolašinac ponovo povrijeđen, čeka se odluka medicinskog tima
Pojedini mediji su tvrdili i da je reprezentativac BiH odstranjen iz tima, no španski stručnjak Unai Emery kasnije je kazao kako je lakša povreda jedini razlog njegovog izostanka
24.10.2018. u 11:26
get url
text
Sead Kolašinac

Izostanak Seada Kolašinca iz sastava Arsenala za utakmicu devetog kola Premier lige, u kojoj su Topnici s 3:1 savladali Leicester City, pojedini mediji su okarakterisali lošim odnosima na relaciji između Zmaja i njegovog trenera.

Neki su tvrdili i da je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine odstranjen iz tima, no španski stručnjak Unai Emery kasnije je kazao kako je povreda glavni razlog zbog kojeg Kolašinac nije igrao. Ni Nacho Monreal, koji je glavna konkurencija Kolašincu na poziciji lijevog beka, nije bio u sastavu Tonika.

Klub sa Emiratesa nedavno je od N/FSBiH zatražio da poštedi Kolašinca u susretima protiv Turske i Sjeverne Irske, što je selektor Robert Prosinečki i prihvatio.

Lijevi bek Arsenala nakon što se vratio poslije duže pauze, nastupio je samo u susretu Evropske lige protiv Qarabaga. Zmaj nije obnovio povredu koljena zbog koje je propustio posljednje dvije akcije fudbalske reprezentacije BiH, već je riječ o lakšoj povredi zadnje lože desne noge. Medicinski tim Arsenala procijenit će sutra da li će Kolašinac biti spreman za duel sa Sportingom u meču 3. kola Evropske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.