open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Schalkea
Kolašinac igrao sa posebnom kapitenskom trakom: Kome je upućena poruka na njoj?
Odluka VAR-a spasila je Schalke od 14. poraza u ovoj sezoni, a ekipa iz Gelsenkirchena uspjela je osvojiti bod na gostovanju kod Werdera.
30.01.2021. u 17:53
get url
text

VEZANI TEKST - VAR spasio Schalke, Bayern pregazio Hoffenheim

Na sreću bh. reprezentativca Seada Kolašinca i njegovih saigrača videotehnologija utvrdila je da je pogodak Eggesteina iz četvrte minute sudijske nadoknade postignut iz nedozvoljene pozicije.

Utakmicu u kojoj je Zmaj ponovo kao kapiten predvodio Schalke obilježio je upravo jedan detalja vezan za kapitensku traku.

Naime, u odnosu na raniju traku, na kojoj je bio otisnut grb kluba iz Gelsenkirchena, ovoga puta na traci je u prevodu s njemačkog jezika pisalo "ustanite".

Pitanje je na koga se odnosila ova poruka. Za pretpostaviti je da je Kolašinac na ovaj način želio zatražiti dodatnu podršku navijača, koji važe za jedne od najvjernijih u Njemačkoj... No, vjerovatno će ubrzo biti poznati i detalji koji se kriju iza nove kapitenske trake na ruci našeg Zmaja. Jedno je sigurno, Kolašinac želi dati veliki doprinos Schalkeovom opstanku u njemačkoj fudbalskoj eliti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.