open-navfaktor-logo
search
Emery pred otkazom
Kolašinac dobija novog trenera, Arsenal počeo pregovore?
Pojedini engleski mediji tvrde kako bi nekadašnji trener Seville i PSG-a uskoro mogao biti i bivši Topnika
27.11.2019. u 13:00
get url
text

Menadžer Wolverhamptona Nuno Espirito Santo glavni je kandidat za novog menadžera Arsenala, iako na klupi Topnika još uvijek sjedi Unai Emery.

U klubu s Emiratesa nisu zadovoljni igrama i rezultatima u novoj sezoni, zbog čega pojedini engleski mediji tvrde kako bi nekadašnji trener Seville i PSG-a uskoro mogao postati bivši menadžer Arsenala.

Daily Mail piše kako su dobre veze Raul Sanllehi i Santovog menadžera Jorgea Mendesa svakako olakšavajuća stvar u potencijalnoj realizaciji ovoga posla.

Nuno je navodno oduševio rukovodstvo Arsenala načinom na koji je u proteklom periodu vodio Wolvese. Portugalac je prije dvije godine ovaj klub predvodio do titule u Championship, a odličan posao nastavio je raditi i u Premier ligi, gdje je Wolverhampton prošle sezone završio na sedmom mjestu.

Menadžer Vukova neće biti jedini kandidat za nasljednika Emeryja. Spominje se i bivši trener ljutog gradskog rivala Tottenhama, Mauricio Pochettino. No, da bi Sead Kolašinac dobio novog trenera u njegovom klubu prvo moraju riješiti stvari s aktuelnim menadžerom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.