Šta je Vlada otkrila

Kolar o "misterioznom" objektu na Bjelašnici: Četkice su moje, tamo nije boravilo "strano lice"

Objavljeno: 08.07.2019. u 21:26 Autor: E. H.

Kolar tvrdi da do 2013. godine, do kada je on bio odgovorno lice za ovaj objekt, u prostorijama na spratu nije boravilo niti jedno "strano lice"

Članovi Vlade KS ispred "spornog" objekta

Zijo Kolar, bivši rukovodilac radne jedinice Trnovo pri KJKP Rad, ističe da objekat koji je izgrađen za potrebe zimske službe nije koristio niko osim radnika ovog preduzeća i to samo u iznimnim situacijama.  Prošle sedmice su predstavnici Vlade Kantona Sarajevo saopćili javnosti kako su "otkrili" objekat vrijedan milion maraka, a za koji se navodno do tada nije znalo. 

VEZANI TEKST - Vlada KS prezentirala stanje u javnim preduzećima

- Niko nije koristio te prostorije na spratu, osim što je održano nekoliko sastanaka Upravnog odbora. Objekat je namijenjen za smještaj radnika, garaže su napravljene odlično i to je trebalo da bude alfa i omega za centar Bjelašnice. Ja sam od početka vodio sve te radove i napravljeno je za specijalne mašine i za našu zimsku službu, da održavamo puteve, da posipni materijal bude čuvan na pravilan način i da se čuvaju alati. Međutim, nikada nismo očistili metra puta gore jer to rade privatnici – ističe Kolar.

Unutrašnjost objekta na Bjelašnici

Kolar tvrdi da do 2013. godine, do kada je on bio odgovorno lice za ovaj objekt, u prostorijama na spratu nije boravilo niti jedno "strano lice".

- Direktor je donio odluku da se objekt ne može koristiti bez njegove dozvole. Četkice za zube koje su vidjeli unutra su, mislim, moje i tu stoje od 2013. godine. Mi smo znali raditi i subotom i nedjeljom – kazao je bivši rukovodilac radne jedinice Trnovo.

Kolar ističe da je po završetku izgradnje upriličeno i zvanično otvorenje.

- Prisustvovali su ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatko Petrović i visoki predstavnik Paddy Ashdown koji je tom prilikom rekao da je izgrađeni objekat odličan – kaže Kolar.

Ističe da je objekat još u fazi legalizacije.

- Potrebno je izvršiti plaćanje rente za garaže jer je Općinsko vijeće Trnovo bilo u dilemi da li da se taj objekt oslobodi plaćanja rente. Nakon uplate rente Općini Trnovo steći će se uvjeti za provedbu procedure upisa objekta u vlasništvo preduzeća – pojašnjava.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić je prilikom "predstavljanja objekta" kazao da je njegova izgradnja koštala milion maraka, a Kolar tvrdi drugačije.

- Objekat sad vrijedi i pet miliona maraka, ali je prva investicija iznosila oko 350.000 maraka, kasnije je izdvojeno još oko 50 hiljada maraka, ali sva dokumentacija stoji u arhivi firme – pojašnjava Kolar.

Također, još jedan od uposlenika KJKP Rad ističe da ni u periodu od 2013. apartmane niko nije koristio jer je donesena odluka da se ne smiju koristiti bez odobrenja direktora.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije