Reakcija Naše stranke

Kojović: Izvjesno je da će HDZ kontrolirati procese formiranja vlasti u FBiH

Objavljeno: 18.12.2018. u 14:19 Autor: N. P.

Kojović je istaknuo da je do današnjeg dana postojala mogućnost da HDZBiH u Domu naroda Parlamenta FBiH ima deset ili 11 delegata

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović održao je konferenciju za medije povodom odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH o modelu popunjavanja Doma naroda Parlamenta FBiH.

Kojović je istaknuo da je do današnjeg dana postojala mogućnost da HDZBiH u Domu naroda Parlamenta FBiH ima deset ili 11 delegata.

- Znate šta znači kada jedna politička stranka nema dvotrećinsku većinu u jednom klubu naroda. To znači da su mnogi procesi rezultat političkog pregovaranja, dogovoranja i da se otvaraju razne mogućnosti. Sa ovom današnjom odlukom CIK-a sasvim je izvjesno da će HDZ imati 12 delegata i sa tim brojem oni mogu kontrolirati potpuno procese formiranja vlasti u FBiH – kazao je Kojović.

To se, pojasnio je Kojović, reflektira i na izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Sasvim je izvjesno da će HDZ i SNSD imati po četiri delegata u Domu naroda pa oni imaju prostu većinu tamo. Neće više morati ne dolaziti na sjednice, što se tretira kao kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma nego će jednostavno dolaziti i glasati protiv onih stvari koje žele blokirati. To su posljedice današnje CIK-ove odluke – izjavio je Kojović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]a.

Vezani članci

Iz kategorije