- Ono što je djelovalo kao bajka, uskoro će se pretvoriti u stvarnost. Sa zadovoljstvom mogu da vas obavijestim da su sve procedure okončane i konkretan posao počinje početkom narednom mjeseca - rekao je u današnjem obraćanju delegatima Skupštine FSBiH prvi čovjek bh. fudbala Vico Zeljković.

Niko još ne govori o tome koji tereni će prvi dobiti hibridne travnjake, odnosno koji stadioni su prioritet.

VEZANI TEKST - FSBiH odabrao konzorcij koji će raditi hibridne terene
 

Doduše, postoji Zeljkovićeva izjava iz aprila 2021., kada je najavljeno da će radovi prvo krenuti i iste godine biti završeni na stadionu Tušanj u Tuzli, stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru i Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Od toga nije bilo ništa, a tenderska procedura tek nedavno je okončana.

- Prema informacijama kojima raspolažem, prioriteti se nisu mijenjali. Radovi bi trebali prvo početi u Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci - rekao je izvor Faktora iz FSBiH, dodavši da postoji mogućnost da u ovoj godini dodatno bude završen i neki drugi teren.

Ako radovi krenu u maju, kako je najavljeno,i među prioritetima ne bude promjena, to znači da će Sloboda, Tuzla City, Zrinjski i Borac domaće utakmice u finišu sezone igrati na nekom drugom stadionu.

Džemil Šoše, direktor Veleža, nedavno je izjavio da FSBIH namjerava i ovom klubu dati prioritet u prejektu modernizacije terena.

Prema tenderu je planirano da izgradnja 12 hibridnih terena traje tri godine.

Izvođač radova bit će konzorcij WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.