open-navfaktor-logo
search
Sudije i brojke
Koji se arbitar najviše hvatao za džep u prva tri kola PLBiH?
U susretima koji su se odigrali u vikendu koji je iza nas, arbitri su pokazali 37 žutih kartona, što je za deset više u poređenju s mečevima prvog kola
05.08.2019. u 16:08
get url
text

Na šest susreta trećeg kola BH Telecom Premijer lige viđeno je 15 golova, odnosno 2,5 pogotka po meču, a strijelci su tako "ponovili" golgeterski učinak iz prvog kola.

Za razliku od broja pogodaka, treće kolo bilo je "efikasnije" kada je riječ o javnim opomenama. U susretima koji su se odigrali u vikendu koji je iza nas, arbitri su pokazali 37 žutih kartona, što je za deset više u poređenju s mečevima prvog kola.

Najviše javnih opomena za vikend je pokazao Mateo Musa. Ovaj arbitar je na utakmici u Ugljeviku između Zvijezde 09 i Mladosti devet puta iz džepa izvlačio karton žute boje.

Admir Musić iz Sarajeva dosudio je jedini jedanaesterac u trećem kolu PLBiH, i to u korist Veleža u duelu s Čelikom. Bio je to četvrti jednaesterac koji su najbolji bh. arbitri dosudili ove sezone, a osim Rođenih sudije su do sada po jedan penal dosudile u korist Željezničara, Radnika i Tuzla Cityja.

U dosadašnjem dijelu sezone najviše žutih kartona pokazao je Mateo Musa (15), a slijedi Dragan Petrović (14), Zoran Grbić (11), Goran Paradžik (11) i Luka Bilbija (10).

Za razliku od dva uvodna kola elitnog ranga domaćeg fudbala, treća runda na tribine je privukla svega 16.520 gledalaca, a najposjećeniji stadion bila je Grbavica sa (7.170).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.