open-navfaktor-logo
search
Forbes otkriva
Koji brend s Liverpoolom želi srušiti Unitedov rekord?
O kolikom iznosu tačno je riječ, za sada nije poznato, no Forbes navodi kako bi Redsi sasvim sigurno postavili novi rekod
24.08.2019. u 16:34
get url
text

Fudbaleri Liverpoola su na pravi način otvorili mnovu sezonu. Osvojili su UEFA-in Superkup, Premier ligu su otvorili s dvije pobjede, dok im je Community Shiel izmakao u duelu sa Manchester Cityjem.

Sjajan finiš prošle i dobar početak nove sezone aktuelni evropski prvaci mogli bi unovčiti na pravi način. Naime, magazin Forbes piše kako bi Redsi, koji imaju veliku navijačku armiju, uskoro mogli promijeniti tehničkog sponzora. Kako piše poznati časopis, brend New Balance mogao bi zamijeniti Nike.

Navodno je poznati svjetski sportski brend spreman Liverpoolu ponuditi najbogatiji ugovor u Premier ligi, što znači da bi klub s Anfielda zarađivao godišnje više od 82,6 miliona eura, koliko Adidas trenutno plaća Manchester Unitedu.

O kolikom iznosu tačno je riječ, za sada nije poznato, no Forbes navodi kako bi Redsi sasvim sigurno postavili novi rekod.

Sadašnji tehnički sponzor New Balance Liverpoolu godišnje plaća 49,1 milion euara po sezoni, a s novim ugovorom s Nikeom od evropskog prvaka više bi zarađivali samo Real Madrid (108,5 miliona eura) i Barcelona (119 miliona eura).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.