open-navfaktor-logo
search
Istraživanja
Koja pjesma za prvi ples donosi sreću u braku, a koja najčešće završi razvodom?
Prvi ples jedan od najposebnijih trenutaka svakog vjenčanja, simbol novog početka, pa mladenci pažljivo biraju pjesmu uz koju će otplesati.
29.09.2020. u 21:58
get url
text

Uglavnom biraju pjesme koje za njih imaju posebno značenje, ali da to ima puno veće značenje pokazuje anketa koju je proveo portal OnBuy.

Rezultati ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pjesme imaju sretne brakove, dok neke pjesme, čini se, ne donose bračnu sreću te su brakovi završili razvodom.

Cilj ankete bio je upravo to - otkriti postoji li povezanost između stope razvoda i pjesama koje su mladenci birali za prvi ples.

Pitali su 5544 osobe širom svijeta koju su pjesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pjesama i pripadajuću računicu za bračne statuse.

Dobiveni podaci pokazali su da je najpopularnija pjesma za prvi ples "Can’t Help Falling In Love" Elvisa Presleya s 10,48 posto glasova. Anketa je također otkrila da je pjesma koja najčešće donosi sreću u braku "Can You Feel The Love Tonight" Eltona Johna - 77 posto onih koji su je izabrali ostalo je u braku. Općenito, veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neku Disneyjevu pjesmu, s više od 70 posto anketiranih parova koji su i dalje zajedno. Pjesme koje su donijele bračnu sreću također su "Isn’t She Lovely" Stevieja Wondera i "The Way You Look Tonight" Franka Sinatre.

Pjesma koja je pak završila s najviše razvoda je "Little Things" grupe One Direction - 75 posto parova koji su izabrali tu pjesmu razvelo se. Na nepopularnoj listi nakon One Directiona slijede "I’m Yours" Jasona Mraza i "Chasing Cars" grupe Snow Patrol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.