open-navfaktor-logo
search
Dres kao poklon
Koga je na Bosforu impresionirala Džekina "devetka"?
Video "primopredaje" dresa rimski klub objavio je na svom zvaničnom Twitter profilu
28.11.2019. u 08:08
get url
text

Fudbaleri Rome večeras od 18.55 sati gostuju kod istanbulskog Bašakšehira u meču petog kola Evropske lige.

Gostovanje u Istanbulu od izuzetne je važnosti za Romu, ali i za domaći tim, čiji dres već osam godina nosi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća.

Ipak, dres njegovog reprezentativnog kolege i imenjaka Edina Džeke, u gradu na Bosforu uručen je Nusretu Gökceu, turskom "chefu" poznatom po posebnom načinu pripreme mesa.

Gökce je poznat i pod imenom Salt Bae i jedan je od najpopularnijih svjetskih kuhara.

Nusret nije krio oduševljenje posebnim poklonom, dresom Rome s brojem devet i naravnom Džekinim prezimenom na leđima, a video "primopredaje" dresa rimski klub objavio je na svom zvaničnom Twitter profilu.

Zanimljivo da je Nusret početkom 2019. godine u jednom od svojih restorana pripremao jela za Džeku i njegovog prijatelja Senijada Ibričića, i to u vrijeme dok su se sadašnji i bivši reprezentativac BiH odmarali u Dubaiju.

Ono što Nusreta čini posebnim je i njegov pristup hrani, gdje pokazuje kako se sa ljubavlju tretira svaki komad mesa, ali i njegovo majstorsko umijeće rukovanja sa noževima. Poseban detalj čini začinjavanje hrane, koji je postao jedan od zaštitnih znakova ovog turskog kuhara, a po kojem je dobio i nadimak Salt Bea. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you for a nice evening my brother @nusr_et

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.