open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Koga će Faruk Hadžibegić protiv Islanda poslati na tribine?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak utakmicom protiv Islanda na stadionu Bilino polje počinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.
22.03.2023. u 19:13
get url
text

Na klupi Zmajeva debitovat će Faruk Hadžibegić koji je naslijedio Ivayla Peteva, bugarskog stručnjaka i kormilara BiH tokom kvalifikacija za SP u Kataru i Lige nacija.

Hadžibegić se uoči Islanda suočio s problemom u vidu izostanaka Miralema Pjanića i Muhameda Bešića, a povrijedio se i Sead Kolašinac. Igrač Marseillea stigao je na okupljanje, ali radio je individualno i izvjesno je da neće konkurisati za utakmicu, odnosno da će meč pratiti s tribina.

Kolašincu će se na tribinama pridružiti još jedan Zmaj, s obzirom na to da u zapisniku može biti maksimalno 23 imena, a Hadžibegić je uputio pozive na adrese 25 fudbalera.

Konačnu odluku Hadžibegić će donijeti nakon večerašnjeg treninga, ujedno i posljednjeg pred Island.

- Poslije treninga ću definitivno odrediti ko će igrati. U problemu sam jer ih je 25, a 23 mogu stati na listu. Jako dobro rade, žele da se napravi što bolji rezultat. Toga sam svjestan - rekao je Hadžibegić na današnjoj konferenciji za novinare.

Utakmica BiH - Island igra se sutra s početkom od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.