open-navfaktor-logo
search
Zanimljiv potez
Koeman uvrstio Pjanića u kadar za duel sa Gefateom, krije li se nešto iza ove odluke Nizozemca?
Trener Barcelone Ronald Koeman odredio je igrače koji će biti u konkurenciji za sutrašnji duel protiv Getafea.
28.08.2021. u 13:46
get url
text

Fudbaleri Blaugrane sutra od 17 sati na Nou Campu igraju meč trećeg kola La Lige, a nizozemski stručnjak priredio je zanimljivo iznenađenje navijačima svog kluba.

Naime, Koeman je među fudbalere koji će konkurisati za sutrašnji meč odlučio uvrstiti i Miralema Pjanića, kojeg nije bilo u kadru za mečeve protiv Atheltic Bilbaa i Real Sociedada, a istu stvar Nizozemac je učinio i sa Samuelom Umtitijem.

Svoju odluku Koeman je objavio na dosta zanimljiv način.

- Ostalo je još nekoliko dana da igrači koji žele otići riješe svoj status. Pjanić je jedan od tih igrača, ali njegov stav je vrlo dobar i zato je na spisku igrača. Smatram da bi bilo nepošteno izostaviti ga i pozvati samo 20 igrača - rekao je Koeman na današnjoj press konferenciji.

Sve ne bi bilo ni toliko čudno da upravo ova dva igrača nisu bila među prvima kada se govorilo o imenima koja će ovoga ljeta napustiti Nou Camp.

Proteklih dana i sedmica mnogo se u španskim medijima pisalo o odlasku repezentativca Bosne i Hercegovine, te kako bi do kraja prelaznog roka trebao napustiti Barcelonu. 

Sada je pitanje, da li današnja odluka Koemana znači da ćemo i Pjanića i Umtitija i u narednoj sezoni gledati u dresu katalonskog kluba?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.