open-navfaktor-logo
search
Strateg Barcelone
Koeman objasnio zbog čega Pjanić ne igra: Mora pričekati na priliku i dokazati da griješim
Trener Barcelone Ronald Komena na Miralema Pjanića u La Ligi i Ligi prvaka očito gledao kao na dvojicu različitih igrača, makar ako je suditi na osnovu minutaže koju je bh. reprezentativac dobio u dosadašnjem dijelu sezone u ova dva takmičenja.
18.12.2020. u 17:58
get url
text

VEZANI TEKST - Najteži dani u karijeri za Miralema Pjanića

Nakon što je u derbiju protiv Real Sociedada Zmaj priliku dobio tek u finišu susreta nizozemski stručnjak je po ko zna koji put pokušao objasniti zbog čega je to tako.

- U posljednjoj utakmici protiv Sociedada je Alena dobio prednost ispred Pjanića jer je ljevonog, a nama je trebao lijevi vezni. Sve zavisi od stanja u ekipi, protivniku i trenutku. Pjanić mora kao i ostali pričekati na svoju priliku i prije svega dokazati treneru da griješi što ga ne koristi - kazao je Koeman, te dodao:

- Morate razumjeti i mene. Može igrati samo 11 fudbalera i puno je onih koji moraju pričekati svoju šansu i kad je dobiju, pokazati da su korisni za ekipu.

Na kraju, poređenja radi, vrijedi spomenuti da je Pjanić upisao po šest nastupa u La Ligi i Ligi prvaka, no u evropskoj eliti je odigrao 471 minutu, dok je u španskom prvenstvu na terenu proveo svega 170 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.