open-navfaktor-logo
search
Pomoćni trener Sarajeva
Kodro najavio susret protiv Leotara, pa govorio o povredama Aničića, Avramovskog, Suljića,...
Pomoćni trener Sarajeva, Mustafa Kodro, je na današnjoj press-konferenciji pred utakmicu sa trebinjskim Leotarom istakao da je ponosan na igrače koji su sa igračem manje odigrali drugo poluvrijeme protiv Željezničara i izvukli bod.
29.08.2022. u 11:49
get url
text

Govorio je Kodro i o povredama Marina Aničića i Daniela Avramovskog kao i o utakmici protiv Plavih sa Grbavice, te o dešavanjima u posljednje vrijeme. 

- Nakon derbija nekako su pomiješani osjećaji. Nekako smo tužni i ponosni. Ponosni smo na igrače jer su sa deset igrača iznijeli to drugo poluvrijeme i zabili ta dva gola, ali na kraju smo u posljednjim minutama prosuli to vodstvo. Mi se pripremamo već za utakmicu protiv Leotara.

Zabrinjavaju nas te povrede sa kojima imamo problema od starta prvenstva. Svaka dva kola nam fali jedan ili dva igrača. Vidjeli ste protiv Željezničara da je pukla fibula malom Buljubašiću, Aničić već odavno nije sa nama, Avramovski, Čirjk je zaradio crveni karton. Prije utakmice sa Željezničarom je Salčinu pukao prst, tako da se sa tim moramo nositi. Pripremamo se za utakmicu sa Leotarom, danas ćemo odraditi trening i vidjeti šta je sa Suljićem, koji se žalio na povredu. Ja se nadam da ko god istrči na teren da će dati svoj maksimum kako bi ostvarili prvu pobjedu u Zenici - kazao je Kodro koji se potom osvrnuo na povrede Aničića i Avramovskog. 

- Aničić je operisan i on trenutno radi fizikalne terapije. Avramovski se vratio i prve minute je dobio protiv Sloge. Međutim, na prijateljskoj utakmici protiv Travnika se opet žalio na istu povredu, tako da i on trenutno individualno radi. Mislim da bi se za nekih desetak dana trebao priključiti ekipi - dodao je Kodro.

O utakmici protiv Željezničara?

- Da nam je neko ponudio na poluvremenu bod, mi bi to prihvatili. Međutim, gledajući dešavanja na terenu u prvom poluvremenu, ne možemo biti zadovoljni, ali to je fudbal i morate biti skoncentrisani tokom svih 90 minuta. Mi nismo bili i to nas je kaznilo na kraju.

Koliko je teško sa psihološke strane podići ekipu nakon svih dešavanja u posljednje vrijeme?

- Nama može biti podstrek i utakmica protiv Slobode i derbi. Mišljenja sam da smo utkamicu protiv Slobode jako dobro odigrali i jedino što je nedostajalo je taj rezultat. Tako je isto i za derbi. Ne možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom, ali su momci u drugom poluvremenu momci stvarno odradili lavovski dio posla i sa tim možemo biti zadovoljni.

Utakmicu sa Leotarom ulazimo u dobrom raspoloženju i imamo se čemu nadati. Kada dobro igrate, a mi dobro igramo jer stvaramo puno šansi po utakmici. Kod nas nema krize u igri, ali nas prati ta kriza rezultata, tako da se nadam da će na narednoj utakmici to biti dosta bolje - završio je Kodro, prenosi Sport1.

Susret Sarajevo - Leotar igra se u sutra na Bilinom polju početkom u 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.