open-navfaktor-logo
search
Šta se to dešava
Kod učenika iz Beograda pronađen novi spisak za "odstrel", drugi donio plastični pištolj u školu
Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila jučer kada je trinaestogodišnji učenik u školi u Beogradu pištoljem ubio osmero vršnjaka i radnika osiguranja, iz MUP-a Srbije je stigla potvrda kako je još jedan osnovac (9) napravio spisak đaka koje navodno želi ubiti.
04.05.2023. u 14:35
get url
text

- Za sada NN osoba iz Osnovne škole Desanka Maksimović u Beogradu napravio je spisak đaka koje navodno želi da ubije- potvrđeno je za B92.net.

Policija ispituje navode škole. Kako se nezvanično saznaje, u pitanju je devetogodišnji dječak.

VEZANI TEKST - Dječak koji je počinio masakr u beogradskoj školi nije krivično odgovoran

Prema pisanju medija, pomoćnik direktora Osnovne škole Desanka Maksimović danas je oko 10 sati pozvao beogradsku policiju i prijavio da u dužem vremenskom periodu postoji problem sa učenikom trećeg razreda.

- On je rekao da je dječak prilikom dolaska u školu simulirao kao da puca u radnika osiguranja i da je nakon toga u dvorištu jurio djecu mlađih razreda. Poslije je ušao na čas i napravio spisak svih đaka koje želi da ubije, prenose mediji saznanja od izvora iz istrage, piše B92.

O svemu je obaviješten Centar za socijalni rad, ali i majka ovog učenika, koja je izjavila kako je to "dio njegove igre" i da je on "dobro dijete".

Prema izvještaju novinara televizije Pink, jedan od učenika donio je plastični pištolj jutros u školu, koji je izvadio i okrenuo prema učenicima. Policija je odmah reagirala.

VEZANI TEKST - Muškarac u Beogradu pucao na ženu dok je šetala psa

Incident se dogodio u OŠ Jefimija u centru Obrenovca. Na licu mjestu reagirao je školski policajac. U prvom razgovoru s razrednom, dežurni nastavnik ostavio je djecu nakon minuta šutnje u učionici na trenutak, kako bi vidio jesu li sva djeca ušla na sat. Dječak s inicijalima M. D. izvadio je iz ruksaka plastični pištolj i pokazao ga prijatelju. Taj prijatelj ga je uzeo, najvjerojatnije u namjeri da ga baci u kantu, javljaju srbijanski mediji.

Od njega je pištolj uzeo treći dječak i krenuo mahati njime u učionici. Djeca su se uplašila. Obaviješten je razredni i služba Centra za socijalni rad, a jedan od ovih dječaka je predan pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova s roditeljem u Odjel za maloljetničku delinkvenciju radi daljeg postupanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.