open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Kod Poreča uočeno tijelo kako pluta u moru: Radi se o nestalom Slovencu?
Istarska policija saopćila je kako je oko podneva zaprimila obavijest Službe traganja i spašavanju na moru da su nautičari u porečkom akvatoriju uočili tijelo koje pluta u moru
29.07.2019. u 17:27
get url
text

Iz mora u porečkom akvatoriju danas prijepodne je izvučeno tijelo muškaraca, a istraga će potvrditi je li riječ o 47-godišnjem Slovencu koji je u četvrtak pao s jet-skija kod Vrsara i od tada mu se gubi svaki trag.

Istarska policija saopćila je kako je oko podneva zaprimila obavijest Službe traganja i spašavanju na moru da su nautičari u porečkom akvatoriju uočili tijelo koje pluta u moru.

Pripadnici pomorske policije potom su na devet nautičkih milja od porečke luke pronašli te iz mora izvukli tijelo muškarca, izjavila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Nije mogla potvrditi je li riječ o nestalom 47-godišnjem slovenskom državljaninu koji je u četvrtak oko 18.15 pao s jet-skija u blizini autokampa u Vrsaru, rekavši da će se to utvrđivati istragom.

- Tijelo muškarca je nakon pregleda mrtvozornika prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice, gdje će temeljem naloga nadležnog državnog tužioca biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdili identitet muškarca i uzrok smrti - kazala je Vitasović.

Inače, spomenuti Slovenac je u četvrtak upravljao sportsko-rekreativnim vodomlaznim plovilom (tzv. jet-ski) na kojemu je prevozio svoje malodobno dijete, dok je drugo dijete vukao na plutajućem čamcu na napuhavanje.

U policiji kažu kako je jet-skijem upravljao bez sigurnosnog prsluka, i to na relativno kratkoj udaljenosti iza glisera koji je u tom trenutku također vukao čamac na napuhavanje na kojemu se nalazilo osam osoba.

U jednom trenutku, iz još neutvrđenih razloga, Slovenac je pao u more preko pramca te mu se od tada gubi svaki trag.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.