open-navfaktor-logo
search
Radit će se i krov
Koči li FSBiH postavljanje hibrida na stadionu Pod Bijelim brijegom?
Postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Pod Bijelim brijegom još nije počelo, a podsjetimo, radovi su najavljeni nakon utakmice protiv Borca.
Denis Zeba
30.11.2022. u 12:31
get url
text

Od utakmice protiv Banjalučana prošlo je deset dana, a mašine se još nisu pojavile na stadionu, piše Bljesak. Isti izvor, doduše neslužbeno, navodi kako su iz kluba učinili sve što je u njihovoj moći kako bi se krenulo s izvođenjem radova, no kako je postavljanje hibrida projekt Fudbalskog saveza BiH, njihova riječ je zadnja.

Dodaje se kako postavljanje hibridnog travnjaka neće biti jedini radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom jer će se raditi na rekonstrukciji, odnosno, natkrivanju zapadne tribine.

VEZANI TEKST - FSBiH odbio kompaniju koja je radila travnjake za Svjetsko prvenstvo u Kataru i obarala rekorde

Stadion Pod Bijelim brijegom ušminkan je sa par sitnica kako bi Zrinjski uspio odigrati evropske utakmice na domaćem terenu, no za gledaoce stadion nije uvjetan, s obzirom na to da je natkriven samo centralni dio Zapadne tribine (ne u cijelosti).

Ipak, ostaje za nadati se kako će radovi krenuti što prije kako klub ne bi zadesila ista sudbina kao Velež koji cijelu polusezonu nije zaigrao na svom stadionu i kako konačno vremenski uvjeti neće dirigovati broj ljudi na tribinama.

FSBiH je ljetos počeo realizaciju projekta postavljanja hibridnih travnjaka na četiri stadiona - Gradski u Banjoj Luci, Tušanj u Tuzli, Arena Rođeni u Mostaru i Koševo u Sarajevo. Nakon što su probijeni svi rokovi, gotov je samo teren Borčevog stadiona.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.