open-navfaktor-logo
search
Druženje sa građanima
Koalicija za Mostar u Vrapčićima: Mostar mora biti turistički centar regije
Provodeći akciju od vrata do vrata, kandidati Koalicije za Mostar 2020 danas su se družili sa građanima na području Vrapčića.
29.11.2020. u 17:34
get url
text

Mirza Drežnjak, kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara iz Gradskog područja Sjever, rekao je da je na području Vrapćića u proteklom periodu realizovan veliki broj projekata od ineteresa za ovu lokalnu zajednicu.

- Urađeni su projekti koji služe građanima za rekreaciju i odmor. Tu su ovaj prelijepi park i stadion malih sportova za košarku, rukomet i nogomet. Pred nama su još mnogi projekti koje želimo realizovati i za koje postoji projektna dokumentacija. Zalagat ćemo se da se u potpunosti iskoriste potencijali, što podrazumijeva: izgradnju šetališta uz Mostarsko jezero, rješenje oborinske odvodnje, izgradnju multifukcionlanog društvenog doma, otvaranje dječijeg vrtića, te proširenja postojeće osnovne škole - istakao je Drežnjak.

Hata Bebanić, kandidatkinja na centralnoj lisiti Koalicije za Mostara 2020, ovom prilikom je pozvala građane da izađu na izbore.

{$galerijaFotografija}

- Ovo su historijski izbori od kojih, po mom mišljenju, zavisi hoće li nas biti ili ne biti. Zalažemo se za jedinstven i stabilan grad, demokratski Mostar u kojem će da žive sve etničke grupe. Mostar mora biti uređen kao jedinstvena jedinica lokalne samouprave, administrativno i demokratsko sjedište Hercegovine - rekla je Bebanić.

Emir Tipura, kandinat za Gradsko vijeće Grada Mostara na gradskoj listi Koalicije za Mostar 2020, izjavio je da će se, ako bude izabran u Gradsko vijeće, zalagati za bolje funkcionisanje i digitalizaciju rada gradske administracije, podršku razvoju privatnog sektora, unapređenje komunalne djelatnosti kroz sistemsko rješavanje odvoza i skladištenja komunalnog otpada.

- Mostar mora biti turistički centar regije! Pozivam građane da izađu na izbore, daju svoj glas Koaliciji i da prepoznaju ljude koji svojim radom i zalaganjem doprinose napretku zajednice. Sve za Mostar! - poručio je kandidat Tipura.

Kanidati su položili cvijeće i proučili Fatihu na Šehidskom turbetu u Vrapčićima.

Koalicija za Mostar 2020 u Vrapčićima, 29.11.2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.