open-navfaktor-logo
search
Calciomercato
Ko su Džekini konkurenti za transfer u Juventus?
Ne tako davno kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je blizu transfera u Juventus. Ipak, sve je propalo u posljednji čas.
08.06.2021. u 11:43
get url
text

Dijamant s Romom ima važeći ugovor do 2022. godine, a u ponedjeljak su se u italijanskim medijima pojavile informacije kako bi bh. napadač od rukovodstva Vučice mogao zahtijevati da ga pusti da ode bez obeštećenja.

VEZANI TEKST - Džeko ima jedan važan uvjet za odlazak iz Rome, tri velikana prate razvoj situacije

Tri italijanska velikana Milan, Inter i Juventus s velikim zanimanjem prate razvoj cijele situacije i šta će se tačno desiti u pregovorima Džekinog agenta i klupskog rukovodstva Rome.

Uspije li isposlovati da u slučaju razlaza ode bez obeštećenja, Džeko bi mogao biti itekako prihvatljiva opcija za Staru damu jer za njega ne bi morala platiti obeštećenje.

Calciomercato javlja da su osim Džeke, kao pojačanja za vrh napada tima iz Torina, u igri Mauro Icardi, Arkadiusz Milik i Dušan Vlahović, no jedini Džeko bi mogao stići bez plaćenog obeštećenja, što nije mala stvar u vrijeme kada klubovi pogođeni posljedicama pandemije koronavirusa vode brigu o svakom euru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.