open-navfaktor-logo
search
Naljepše haljine prve noći SFF-a
Ko stoji iza prelijepih kreacija u kojima su ljepotice blistale
Jedna od naših najbolje plaćenih manekenki Džejla Glavović-Očuz sinoć je na otvaranju 24. Sarajevo Film Festivala nosila jednu od najljepših kreacija
11.08.2018. u 15:16
get url
text

{$galerijaFotografija}

Odjevena u dugu crvenu haljinu, koja je isticala njeno vitko tijelo, Džejla je plijenila pažnju okupljene publike.

Radi se o haljini koju potpisuje modna dizajnerica Amira Pertesi, Bosanka koja trenutno živi i radi u Austriji.

- Amira Pertesi dizajnirala je moju, ali i haljinu koju je sinoć nosila i Sarah Čerkez. Riječ je o vrlo poznatoj i uspješnoj dizajnerici u Evropi, čije kreacije nose mnoge poznate dame u regionu. Ja sam sinoć prvi put nosila njenu kreaciju, a Sarah je i na prošlogodišnjem SFF-u obukla Amirinu haljinu – otkrila nam je Glavović–Očuz.

Džejla je i danas puna utisaka koje je sinoć ponijela sa otvaranja SFF-a.

- Jako mi se svidio film "Hladni rat" oskarovca Pawela Pawlikowskog, koji je otvorio Festival. Ponovo bih ga pogledala. Nije čudo što je nedavno na Festivalu u Cannesu dobio nagradu za najbolju režiju. Kasnije sam bila na prijemu u hotelu "Europa," a i vatromet je bio zaista spektakularan – kazala nam je Glavović–Očuz.

Neke od najljepših kreacija sinoć su nosile i Maja Graholski-Kojundžić, poduzetnica i poznata sajamska menadžerica, Marija Hudolin, naša bivša misica, voditeljica Maja Čengić, Maelys de Rudder Tanović, supruga oskarovca Danisa Tanovića, koja je nosila haljinu Belme Tvico-Stambol, glumica Judita Franković Brdar, ali i hrvatska pjevačica Severina, obučena u haljinu branda Proenza Schouler.

U prekrasnoj dugoj haljini sinoć je bila druga pratilja mis opkoljenog Sarajeva, Marija Hudolin, koja trenutno živi u Beogradu.

- Dizajnirala ju je Isabel Garcia. To je italijanski brand i zaista sam se u njoj osjećala prelijepo. Inače, cijela sinoćnja atmosfera mi se svidjela tako da sam još uvijek pod dojmom – kazala nam je Marija Hudolin presretna što je ponovo u svom rodnom gradu.

Maja Graholski Kojundžić sinoć je odjenula bijelu čipkanu haljinu sa crnim širokim bretelama, koja joj je dosezala ispod koljena, a potpisuje je poznata modna dizajnerica u regionu Aleksandra Dojčinović.

Haljina je upotpunjena crnim kaišem, koji je istaknuo Majin vitki struk, a detalj koji je zaokružio cjelokupan styling, bila je velika bijela ruža.

Ivana Nicolas, poduzetnica, također je nosila kreaciju Aleksandre Dojčinović. 

1000_1533993022haljine.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.