open-navfaktor-logo
search
Upozorenje
Ko se lažno predstavlja na društvenim mrežama u ime Srpske pravoslavne crkve
Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopćila je danas da se na društvenim mrežama pojavilo više lažnih naloga koji se koriste imenom SPC-a i njenim grbom.
14.12.2020. u 12:46
get url
text

Tim povodom se Informativnoj službi Srpske pravoslavne crkve javilo više vjernika sa pitanjem da li navedeni nalozi, posebno na mrežama Facebook i Instagram, pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, s obzirom na stavove koji se na njima iznose, ali i razne ekonomske transakcije koje se putem tih naloga obavljaju.

- Jedina zvanična prezentacija SPC-a se nalazi na internet adresama spc.srb i spc.rs. U ovom trenutku, nijedan nalog na bilo kojoj društvenoj mreži koji nosi naziv "Srpska pravoslavna crkva" nema veze sa zvaničnim sajtom Crkve  Ukoliko bi SPC imao svoj nalog na društvenim mrežama i ukoliko ga, kojim slučajem, u budućnosti postavi, to bi bilo objavljeno na spomenutom zvaničnom sajtu - naveli su iz SPC-a.

Pozvali su vlasnike naloga na društvenim mrežama koji nose naziv "Srpska pravoslavna crkva" i drže njen zvanični grb da ih u što kraćem roku obrišu, što zbog moralnog obzira, što zbog činjenice da je riječ o djelatnosti koja spada u krivično djelo lažnog predstavljanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.