open-navfaktor-logo
search
Uputili demant
KO SDP-a TK: Niko od članova rukovodstva nije bio na sastanku s čelnicima HDZ-a u Par Selu kod Tuzle
Iz Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona danas su uputili demant na tekst koji je jučer objavljen na našem portalu.
23.07.2021. u 16:40
get url
text

- Molimo Vas da ispravite netačnu informaciju koju ste objavili na Vašem portalu, jučer u 18:50 sati, u kojoj ste naveli da je rukovodstvo SDP-a prisustvivalo sastanku s čelnicima HDZ-a u Par Selu kod Tuzle. Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla demantuje prisustvo članova i rukovodstva ove stranke na sastanku s čelnicima HDZ-a u Par Selu kod Tuzle. Niko od članova rukovodstva KO SDPBiH Tuzla, niti članova SDP-a nije prisustvovao sastanku na porodičnom imanju gospodina Mije Krešića, kako ste naveli u tekstu koji je objavljen - navodi se u demantu koji je upućen iz KO SDP TK.

Također, dodaju, sastanku nije prisustvovao ni premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić.

- KO SDPBiH Tuzla sve odluke o projektima donosi institucionalno u organima stranke, a ne na sastancima na privatnim posjedima, kako ste naveli. Smatramo da ovom pogrešnom informacijom nastojite narušiti način rada i djelovanja organa KO SDPBiH Tuzla. Također, smatramo neprimjerenim iznošenje neistine, a samim time i kompromitovanje Kantonalnog premijera, Kadrije Hodžića, koji nije prisustvovao sastanku, niti imao učešća u stvarima koje ste naveli u tekstu - naveode iz KO SDP-a TK.

Molimo Vas da u izvještavanju o radu naših zvaničnika, zaključuju u demantu, budete objektivni i profesionalni, uključujući i prisustva na sastancima i da ih ne povezujete s događajima, na kojima nisu uzeli učešće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.