open-navfaktor-logo
search
Kome smeta ezan
KO SDA Sarajevo: Zašto Konaković šuti o islamofobičnim stavovima svojih koalicionih partnera
Islamofobični stavovi zastupnice Naše stranke Miomirke Melank o ezanu kao "bezobraznom ispiranju mozga" grubo su povrijedili osjećanja vjerničke populacije, ali i ogromnog broja dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine, koji vjeruju u njenu kulturološku trijadu, te trajno čuvaju nepovredivost sloboda svih njenih vjerskih tradicija, stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.
24.06.2022. u 08:28
get url
text
get url
text

- Atak na temeljna ljudska prava, propitivanje sloboda koje su zagarantovane međunarodnim ugovorima i koje čine osnovu svih razvijenih društava u svijetu, dokaz je da se iza lažnog demokratskog predstavljanja može skrivati totalitarna svijest, koja potiče agresivni ateizam i progon vjernika. Naše društvo nepovratno je odbacilo okove diktatorskog režima ustanovljenog na jednoumlju, ali naš narod još pamti bolne uspomene na sistemski pokušaj zatiranja njegovog vjerskog i kulturnog identiteta.

Zabrinjava to što se antimuslimansko raspoloženje ovaj put generira unutar političkog saveza koji čini i stranka koja se želi predstaviti zaštitnicom pravde i časti bošnjačkog naroda. Zašto o islamofobičnim stavovima svojih koalicionih partnera šuti Elmedin Konaković? Zar njegova "Trojka" zaista visi o koncu, pa će čuvajući ministarstava i javna preduzeća, ponovo pristati na najprizemnije uvrede prema bošnjačkom narodu i njegovim svetinjama?

Zar je Narod i pravda zaista društvo jednog lica, pa danas ne postoji nijedan istaknuti član te organizacije koji će dići svoj glas protiv blasfemičnih pogrda Miomirke Melank? Neće jer je to projekat koji nema nikakav politički i ideološki program, nema organizacijsku strukturu, niti hijerarhiju, nema principe, niti one koji bi ih branili - kažu iz KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.