open-navfaktor-logo
search
Reakcija
KO SDA Sarajevo: Zahtijevamo hitno formiranje kriznog štaba, ne može se upravljati krizom "online"
Kantonalni odbor SDA Sarajevo poziva aktuelnu vlast u Kantonu Sarajevo da zbog aktuelnih poplava hitno formira krizni štab sastavljen od najstručnijih ljudi koji su se dokazali u vođenju sistema i upravljanju kriznim situacijama.
05.11.2021. u 12:26
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada KS održala hitnu sjednicu, u stalnom kontaktu s nadležnima na terenu

Sigurnost građana i njihovih domova, kao i privrednih sistema i radnih mjesta danas u Sarajevu, kako ističu, moraju biti nulti prioritet. 

- Nažalost, aktuelna koaliciona većina u Sarajevu je ovaj mandat potrošila u populizmu, neradu i jeftinoj političkoj borbi, baveći se imenovanjima i zapošljavanjem na najodgovornije pozicije - od premijera, ministara, pa sve do najnižeg nivoa upravljanja - isključivo po stranačkoj liniji - naveli su u saopćenju.

Sistem komunalne privrede i infrastrukture u Kantonu Sarajevo se, kako naglašavaju, ne održava niti se u njega investira.

- Urbanizam i zaštita okoliša su od ove vlasti ugašeni katastrofalnom odlukom o ukidanju Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. Danas su žrtve takve politike građani Kantona Sarajevo i njihova imovina. Stoga, zahtijevamo od Vlade Kantona Sarajevo da hitno formira krizni štab i sve resurse i kapacitete stavi u službu borbe protiv poplava i saniranja posljedica - saopćeno je.

Vlada Kantona Sarajevo, kako je ranije saopćeno, održala je hitnu sjednicu povodom obimnih poplava na području kantona te pomno prati posljedice nastale na terenu i u stalnom su kontaktu sa nadležnima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.