open-navfaktor-logo
search
Izbor gradonačelnika
KO SDA Sarajevo: Pozivamo gospodina Bogićevića da se predomisli, Klub SDA će ga podržati
Izborom "genetski predodređenog" Jasmina Ademovića, sina vjenčanog kuma Dine Konakovića, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća a neposredno nakon javnog odustajanja gospodina Bogićeva Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva, postavljaju se mnoga pitanja na koja će nam "Peđa, Dino i Neka" - kako se sami potpisuju, morati ponuditi odgovore, saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo. 
26.03.2021. u 13:41
get url
text

- Sada je sasvim jasno da je "Trojka" sve vrijeme imala većinu u Gradskom vijeću, a da je predstava za javnost napravljena kako bi se interno obračunali zbog vlastitog nepotizma, uvlačeći gospodina Bogićevića u svoje blato i time ga natjerali da odustane, a zatim optužili sve druge i SDA za to, iako SDA ima svega četiri vijećnika u gradskom vijeću. SDA u cijelom procesu nije imala kandidata za gradonačelnika, ali ni za predsjedavajućeg Gradskog vijeća. S druge strane, na današnjoj sjednici, SDA je imala kapacitet da ospori kvorum, čemu se "Trojka" zapravo i nadala, a kako bi za sramotu koju su napravili nastavili optuživati SDA. Klub SDA je prozrio te namjere i zaštitio dignitet Gradskog vijeća Glavnog grada - saopćili su.

Kako su dodali, nadaju se da će se gospodin Bogićević ipak predomisliti, "ne zbog nas ili 'Peđe, Dine i Neke', već zbog građana Sarajeva koji mu od početka procesa pružaju veliku podršku, te na taj način osujetiti nečasni tajni plan koji su osmislili lideri 'Trojke'".

- U tom slučaju Stranka demokratske akcije će dati punu podršku gospodinu Bogićeviću, kao i glasove našeg Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva za njegovo imenovanje - zaključuje se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.