open-navfaktor-logo
search
Utjecaj politike
KO SDA Sarajevo: Imenovanje plagijatora umjesto Zlatne značke i djeteta šehida je vrhunac NiP-otizma
Vijeće roditelja Osnovne škole "Avdo Smailović" upozorava javnost na "evidentan utjecaj politike" na proces izbora direktora spomenute škole, te su izrazili nezadovoljstvo odnosom i sistemom vrijednosti ministrice odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naide Hota-Muminović. Tim povodom oglasio se i Kantonali odbor SDA Sarajevo, istakavši da je proces izbora direktora Osnovne škole "Avdo Smailović" u "potpunosti razotkrio politiku i sistem vrijednosti vladajuće većine u Kantonu Sarajevo".
27.05.2022. u 11:10
get url
text

VEZANI TEKST - Plagijat umjesto Zlatne značke: Vijeće roditelja OŠ "Avdo Smailović" ogorčeno na ministricu Hota-Muminović
 

- Davanje prednosti kandidatu bliskom stranci Narod i pravda u odnosu na dugogodišnjeg uposlenika, dobitnika Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu i dijete šehida, koji ujedno uživa i jednoglasnu podršku Vijeća roditelja, skandal je koji ne smije i neće proći nekažnjeno. Ovim primjerom vlast je potvrdila ono što građani svakim danom sve više uviđaju, a to je da im izvrsnost u obrazovanju, kompetencije, reference i pripadnost šehidskoj porodici apsolutno ništa ne znače i da su te vrijednosti u potpunosti podređene bliskosti strankama koje čine vlast.

Preferiranjem kandidata koji je u ovu Osnovnu školu zaposlen tek u oktobru prošle godine i koji je plagirao Program rada i prezentaciju škole od druge kandidatkinje, što je i sam priznao, NiP-otizam aktuelne vlasti podignut je na najviši mogući nivo. Najmanje što bi NiP-ova ministrica obrazovanja Naida Hota-Muminović i njeni stranački nalogodavci nakon ovog skandala trebali uraditi jeste podnijeti ostavke na pozicije koje obnašaju. Ako to ne urade, izvjesno je da će ih smijeniti građani na izborima u oktobru. Također pozivamo pravosudne institucije da istraže i utvrde očiglede neregularnosti u procesu imenovanja stranačkog direktora - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.