open-navfaktor-logo
search
Bez rezultata
KO SDA o radu Vlade KS: "Forto zapošljava nesposobni kadar, Konaković pokušava zamazati narodu oči"
Sramotno je da sa tolikim budžetom, Vlada KS preko svog portparola Konakovića među svoje glavne rezultate svrstava stvari kao što su nabavka polovnih autobusa u GRAS-u, obnova dječijih igrališta ili postavljanje kamera na saobraćajnicama, navode iz KO SDA
25.06.2019. u 16:23
get url
text

Lista rezultata povodom šest mjeseci Vlade KS sa kojom paradira predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković dokazuje da zapravo ova Vlada KS još nema nikakvih naročitih rezultata, poručili su iz KO SDA. 

- Pozivamo građane i javnost da dobro pročitaju sve 'rezultate' koje je Konaković naveo, te će moći i sami primijetiti da se ne radi ni o kakvim rezultatima, već o pukim najavama i Konakovićevim obećanjima na koje su svi navikli, ili o redovnim izdvajanjima i tekućim poslovima, koje su radile i ranije vlade u KS.  Neozbiljno je da Konaković kao rezultat rada Vlade navodi usvajanje rebalansa budžeta ili cifru od 226 miliona za investicije, a svi dobro znaju da je povećanje budžetskih prihoda do cifre preko milijardu rezultat prethodne Vlade, a ne ove. Podsjećamo da je budžet KS 2012. godine kada je bila SDP-ova Vlada iznosio 676 miliona, a da ga je zahvaljujući rezultatima Vlade SDA dostigao iznos od preko milijardu -  navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je SDA obnovila ratom uništeni Kanton Sarajevo, i dovela ga do toga da ima veći budžet nego cjelokupni entitet RS, kao što je Konaković volio isticati dok je bio premijer Vlade, a ne portparol kao što je sada.

- Sramotno je da sa tolikim budžetom, Vlada KS preko svog portparola Konakovića među svoje glavne rezultate svrstava stvari kao što su nabavka polovnih autobusa u GRAS-u, obnova dječijih igrališta ili postavljanje kamera na saobraćajnicama. Osim zapaljive i agresivne retorike, ova Vlada KS nema nikakav konkretan i suštinski rezultat, koji bi je činio boljom od prethodne. Fortina Vlada je trenutno isključivo zaokupljenja zapošljavanjem svojih nesposobnih kadrova, dok portparol Konaković pokušava zamazati narodu oči. SDA će nastaviti da ukazuje na nerad i obmane Fortine Vlade, kao i opasnu antidržavnu i antipatriotsku agendu koju provodi dio njenih struktura, što su jedine 'promjene' i jedini 'rezultati' koje je donijela - navode iz KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.