open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
KO SDA: Novi direktor ViK-a zapošljava nesposobne kadrove Naroda i pravde
Elmedin Konaković je u KS na vlasti već četiri godine i građani nisu vidjeli od njega nikakvih rezultata
27.07.2019. u 10:33
get url
text

Kantonalni odbor SDA smatra licemjernom politiku koju provodi novi direktor ViK-a Enver Hadžiahmetović, koji je zvonio na sva zvona o "nestranačkom menadžmentu", a čim je zasjeo u fotelju počeo je zapošljavati nesposobne kadrove Naroda i pravde.

Činjenica da je Konakovićev direktor ViK-a zaposlio šefa izbornog štaba Naroda i pravde i predsjednika Općinskog odbora Naroda i pravde Stari Grad  Damira Saračevića na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u potpunosti diskreditira novo rukovodstvo ViK-a, saopćio je Kantonalni odbor SDA. 

-Dok Konaković neuspješno pokušava zamazati oči javnosti progoneći korisnike koncesija za vodu, kojima je upravo on dodijelio te koncesije, njegovi poslušnici u ViK-u krenuli su sa instaliranjem nekompetentnih kadrova, čime su potvrdili da su istrenirani korupcijski kartel, te da su njihove priče da su bolji od ostalih – šarene laže. Elmedin Konaković je u KS na vlasti već četiri godine, i građani nisu vidjeli od njega nikakvih rezultata, već samo kukavički bijeg od odgovornosti, praćen po pravilu velikom galamom - navodi se u saopćenju.

Moguće je očekivati da će nakon nekog vremena Konaković istupiti iz Naroda i pravde, te osnovati novu stranku, i tražiti ponovo povjerenje, uz tvrdnju da su ga u Narodu i pravdi tjerali na korupciju i vezali mu ruke, te da zbog toga ništa nije uradio, kaže se na kraju saopćenja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.