Kako navode, skandalozno je da Konaković vrijeđa ženu koja je majka troje djece, doktorica medicinskih nauka i vrijedna zastupnica koja predstavlja građane Kantona Sarajevo u Skupštini KS.

- Pozivamo udruženja za zaštitu žena da stanu u zaštitu doktorice Biščević Tokić od primitivnih ispada zastupnika Konakovića. Također, pozivamo kolegice iz Skupštine Kantona Sarajevo da osude ovakav način komunikacije i uvrede prema njihovoj kolegici, bez obzira što dolaze od šefa vlasti u Kantonu Sarajevo - naveli su u saopćenju iz KO SDA Sarajevo. 

VEZANI TEKST - Jezikom koji ti (ne)razumiješ: Ozbiljni političari, a u najmanju ruku pristojni ljudi, ne diraju u porodice

Naime, tokom rasprave o imenovanju nove ministrice pravde KS Darje Softić-Kadenić došlo je do rasprave između Elmedina Konakovića i zastupnice SDA Jasmine Bišćević Tokić.

Ona je istakla da je nova ministrica u mogućem sukobu interesa jer su joj majka i sestra notari na šta je Konaković kazao da je ona u sukobu interesa jer joj muž radi na KCUS-u.

Bišćević Tokić je konstatirala da zastupnik Konaković pretjeruje s politiziranjem.

- Kada izgovarate moje ime ima da ustanete - rekla je Bišćević Tokić, ističući da je Konaković uzrujan i uzbuđen.

Burno je reagirao Konaković koji je kazao da ona ne može znati kada je on uzbuđen. U raspravu se uključio i zastupnik Haris Zahiragić koji je stao u zaštitu Jasmine Biščević Tokić.

Pogledajte raspravu u Skupštini KS.