- Zastrašujuće je da građani Kantona Sarajevo imaju premijera koji djeluje potpuno nezainteresovan za katastrofalnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu u kojem su oružani obračuni, egzekucije, ulična ubistva i bombaški napadi postali svakodnevnica. Nakon nedavna dva teška ubistva, kao i saobraćajne nesreće - teškog krivičnog djela koje je izvršio presuđeni kriminalac, u proteklih sedam dana u Sarajevu su bačene četiri bombe a sinoć se na Dobrinji desio i pokušaj otmice - saopćili su.

VEZANI TEKST - O sigurnosnoj situaciji: Forto nespreman, Selimović zloslutan, građane na Facebooku morao "tješiti" Katica

Napominju da je Edin Forto postao premijer u ime tzv. Trojke zahvaljujući "preletačima" tj. kupovinom ruku zastupnika iz drugih stranaka poput Aljoše Čampare.

- Ne iznenađuje što je takav projekat potpuno neuspješan jer im skupštinsku većinu drže plaćene ruke koje su sve vrijeme mandata morali dodatno hraniti i umjesto na rad i projekte vrijeme su trošili na čuvanje kupljene labave skupštinske većine - ističu iz KO SDA Sarajevo i dodaju:

- Stoga, ponovo pozivamo Edina Fortu, NIP-ovog ministra Admira Katicu - Tegeltijinu desnu ruku, kao i tri godine neocijenjenog komesara policije KS Nusreta Selimovića da osiguraju sigurnost građanima Sarajeva. Neka prekinu obračune kriminalnih narko grupa u Kantonu Sarajevo i neka spriječe divljanje kriminalaca na ulicama koji ugrožavaju živote naše djece i živote svih građana Sarajeva. Ako bar toliko nisu sposobni uraditi onda neka odstupe, neka se riješe tereta koji nisu u stanju nositi i prepuste svoja mjesta onima koji su spremni preuzeti odgovornost i Sarajevo učiniti sigurnim gradom za život.