open-navfaktor-logo
search
Gradski derbi
Ko propušta drugi ovosezonski duel Sarajeva i Želje?
Samo jedan igrač neće imati pravo nastupa u susretu 18. kola PLBiH zbog akumuliranih žutih kartona
25.11.2019. u 13:44
get url
text

Drugi ovosezonski gradski derbi Sarajevo i Željezničar dočekuju na prve dvije pozicije premijerligaške tabele. Poslije 17 odigarnih kola domaćeg fudbalskog prvenstva aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ima tri boda više u odnosu na ljutog gradskog rivala, a ponajviše zahvaljujući slaboj realizaciji fudbalera Plavih u meču 16. kola protiv Širokog Brijega.

Duel koji je na programu naredne subote, s početkom u 16 sati, važan je za oba tima, pogotovo jer bi Sarajevo, u slučaju eventualne pobjede, steklo šest poena prednosti u odnosu na klub sa Grbavice.

Ono što je dobra vijest za ljubitelje fudbala u našoj zemlji jeste činjenica da samo jedan igrač neće imati pravo nastupa u susretu 18. kola PLBiH zbog akumuliranih žutih kartona, a to je mladi reprezentativac BiH Halid Šabanović.

Ipak, hoće li biti i jedini koji će propustiti derbi svakako će zavisiti od zdravstvenog biltena fudbalera ljutih gradskih rivala, pogotovo zbog činjenice da je Amar Osim u meču sa Širokim Brijegom napravio dvije prinudne izmjene jer su se na povrede žalili Siniša Stevanović i Mladen Veselinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.