open-navfaktor-logo
search
Veličanje zločinca
Ko promociju knjige o osnivaču Jasenovca Maksu Luburiću zakazuje u crkvi
Kao izdavač o ustaškom zločincu i idejnog začetnika  Jasenovca predstavlja “hrvatskim vitezom” naveden je Mirko Bilić Erić
30.09.2018. u 09:56
get url
text
Maks Luburić

Katolička crkva ustupila je u Karlovcu i Splitu prostor za predstavljanje knjige o Maksu Luburiću, jednog od najbližih saradnika vođe ustaškog pokreta Ante Pavelića i idejnog začetnika i osnivača zloglasnog logora Jasenovac u Drugom svjetskom ratu,  piše riječki Novi list.

U pozivu na promociju, kako piše Novi list, navodi se da je riječ o knjizi o "životu i djelu hrvatskog viteza Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjanina".

Kao izdavač knjige koja ustaškog zločinca i idejnog začetnika zloglasnog koncentracionog logora u Jasenovcu predstavlja “hrvatskim vitezom”, naveden je Mirko Bilić Erić,  a osim u Karlovcu knjiga bi trebala biti predstavljena i u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog slova, te u Dominikanskom samostanu u Splitu, piše Novi list.

Rektor svetišta sv. Josipa iz Karlovca, vlč. Antun Sente reagirao je na ovu najavu   i u izjavi za medije poručio  da nema pojma o tome.

-  To se ovdje neće dogoditi i ko god je tako nešto rekao ili najavio, taj laže - rekao je vlč. Sente za KAportal.

Riječki list podsjeća da svi vjerodostojni historijski izvori Luburića prikazuju kao jednog od najvećih ubica iz ustaškog pokreta i udarnu pesnicu režima Ante Pavelića. Riječ je o Maksu Luburiću, navodi dalje ovaj list, čije ime se spominje u pjesmi "Jasenovac i Gradiška Stara", gdje se o logorima smrti govori kao o kući "Maksovih mesara".

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.