open-navfaktor-logo
search
Sukob sa Flickom
Ko je spasio Hasana Salihamidžića da ga ne otjeraju iz Bayerna?
Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, već godinama radi kao sportski direktor minhenskog Bayerna.
05.01.2022. u 08:41
get url
text

I svoj posao radi izuzetno dobro, što uostalom pokazuju i rezultati Bavaraca. No, nisu Brazzi uvijek "cvjetale ruže" u njemačkom gigantu.

Ne tako davno, tokom sezone 2020/21, došlo je do sukoba između Salihamidžića i trenera Hansija Flicka, a tada su svi u klubu bili podijeljeni na dva tabora - "Tim Flick" i "Tim Brazzo".

Uli Hoeness, bivši predsjednik Bayerna, nije imao dilemu na čiju će stranu stati.

- Salihamidžić je uvijek znao da sam uz njega, posebno u sukobu sa Flickom. Neki ljudi u klubu htjeli su da se otarase Hasana - priznao je za njemačke medije Hoeness, koji je jedan od onih koji su Salihamidžića instalirali u klub:

- Kad bih krenuo da padam sa planine, a Hasan stoji pored mene, siguran sam da bi me uhvatio - rekao je nekadašnji prvi čovjek Bayerna.

Podsjetimo, u borbi za prevlast u najtrofejnijem njemčkom klubu "slavio" je Salihamidžić, koji je ostao na funkciji sportskog direktora, dok je Flick napustio klub, a sada je na klupi reprezentacije Njemačke.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.