open-navfaktor-logo
search
Hrvatski strateg
Ko je Krunoslav Rendulić, novi trener Zrinjskog: Trebao biti na Mundijalu u Kataru, nazvao sebe agentom 007
Umjesto na najvećoj sceni, pod svjetlima blještavih reflektora u Dohi, Krunoslav Rendulić skrasio se u Mostaru i preuzeo kormilo Zrinjskog.
01.12.2022. u 10:49
get url
text

Sve se odigralo brzo, nakon što je Sergej Jakirović prihvatio ponudu Rijeke i odlučio dići sidro sa stadiona Pod Bijelim brijegom.

Rendulić je iz Vinkovaca, ima 49 godina, a igračku karijeru okončao je 2014. godine kao član Lučkog. U Hrvatskoj je nastupao za Osijek, Belišće, Šibenik, Zagreb, Hajduk, Kamen Ingrad, Rijeku, Vinogradar, u Sloveniji za Interblock.

Nakon okončanja igračke karijere ušao je u trenerske vode.

Bio je pomoćnik Draganu Skočiću u iranskom Fooladu od 2014. do 2016. godine. Prvi samostalni angažman imao je u Istri, zatim je vodio Šibenik i Goricu.

VEZANI TEKST - Rendulić: Čast je biti trener kluba koji postoji 120 godina i koji je najbolji u BiH
 

Kao na startu karijere, sa Skočićem je sarađivao i na klupi iranske reprezentacije. Uspješno su prošli kroz kvalifikacije, izborili nastup na Svjetskom prvenstvu, ali su im poslije brojnih turbulencija unutar samog Saveza, uručeni otkazi tako da nisu putovali s Iranom u Katar.

- Nemoguće je objasniti da neko ima 15 pobjeda u 17 utakmica i iz gotovo bezizlazne situacije dovede Iran na Svjestko prvenstvo, osigura Savezu miliione, a onda ga maknu. Treneri se mijenjaju kada nemaju rezultat, ali ovo je primjer gdje ni rezultat, ni potpisani ugovor nisu značili ništa! Golemu nepravdu doživio je prije svega Dragan Skočić - kratko je pojasnio Rendulić,

Rendulić je najveći uspjeh napravio u sezoni 2019/20. kada se sa Šibenikom plasirao u hrvatku elitu. Epizodu u Šibeniku okončao je u martu 2021. i to nakon što mu je uručen otkaz SMS porukom.

Prošle sezone 49-godišnji stručnjak radio je u Gorici. Dobio je otkaz nakon sedam vezanih poraza.

- Postao sam kao James Bond, 007. Ja bih sebe i prije smijenio - izjavio je tada Rendulić, poslije čega se rastao s Goricom.

Rendulić će u svom prvom trenerskom izazovu u Premijer ligi BiH imati zadatak da odbrani titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Sve izuzev toga bio bi neuspjeh. Sergej Jakirović ostavio mu je dobre temelje, prvo mjesto na tabeli i tri boda viška uz meč manje od prvog pratitelja Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.