open-navfaktor-logo
search
Slabija posjeta
Ko je kriv za prazne stolice na finalu Evropske lige?
Finale Evropske lige na Olimpijskom stadionu u Bakuu, čiji je kapacitet za potrebe ove utakmice sa 67.800 smanjen na 62.000 gledalaca, pratilo je 51.370 ljudi
30.05.2019. u 19:04
get url
text

Finale Evropske lige u kojem je u srijedu navečer Chelsea s 4:1 nadigrao Arsenal, teško da s aspekta organizacije može zaraditi pozitivnu ocjenu. Još i prije nego će se održati finale u Bakuu, UEFA se našla na meti kritika jer je domaćinstvo dodjelila prijestolnici Azerbejdžana.

Da su kritike bile opravdane potvrdile su prazne stolnice kojih je bilo više od deset hiljada. Naime, utakmicu finala Evropske lige na Olimpijskom stadionu u Bakuu, čiji je kapacitet za potrebe ove utakmice sa 67.800 smanjen na 62.000 gledalaca, pratilo je 51.370 ljudi!

Mnogo je bivših i sadašnji fudbalera kritikovalo slabu organizaciju i slabu posjetu, a među njima se našao i Cesc Fabregas, igrač koji je nastupa za oba učesnika finala, ali i legendarni Islanđanin Eidur Gudjohnsen.

Ipak, generalni sekretar FS Azerbejdžana Elkhan Mammadov imao je "opravdanje" za slabiju posjetu, preciznije rečeno detektovao je "krivca".

- Jako smo pozitivni što se tiče stranih turista, ne samo iz Londona nego iz cijelog svijeta koji su stigli podržati Chelsea i Arsenal. Većina praznih mjesta su ustvari bili navijači Eintracht Frankfurta koji su ranije kupili ulaznice ali nisu došli na finale. Uopće nismo razočarani što stadion nije bio rasprodat - kazao je Elkhan Mammadov za Daily Mail.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.