open-navfaktor-logo
search
Ruska novinarka
Ko je Daria Aslamova: Tokom rata intervjuirala je zločinca Radovana Karadžića
Ruska novinarka Daria Aslamova kojoj je izrečena mjera zabrane ulaska na Kosovo pet godina, tokom rata je bila u BiH i Sarajevu, kada je intervjuisala ratnog zločinca Radovana Karadžića. Sada je optužena da je ruski špijun te da je nudila i seksualne usluge u zamjenu za intervjue. 
07.08.2022. u 18:04
get url
text

Virussia, sajt koji se bavi otkrivanjem činjenica protiv ruske države, u objavi na Twitteru je napisao da je ova novinarka nudila seksualne usluge u zamjenu za intervjue.

VEZANI TEKST - Ruskoj novinarki Dariji Aslamovoj zabranjen ulazak na teritoriju Kosova u narednih pet godina

- Ruska novinarka (špijunka) Darija Aslamova podmićivala je svoje sagovornike seksualnim uslugama. Danas je na Kosovu pokazala da je samo starica iz Putinovog vremena. Na ovoj fotografiji, zajedno sa srpskim zločincem Radovanom Karadžićem, bila je mlada devojka sa puno energije - napisala je "Virusija".

Na internetu možete pronaći "gole" fotografije Darije Aslamove od prije nekoliko godina. Rečeno je da ih je ona prvobitno objavila, piše Sot

Podsjetimo, Aslamova je intervjuisala mnoge poznate političare među kojima su irački predsjednik Sadam Hussein, sirijski Bashar al-Assad, ali i Karadžić.

Prije skoro 15 godina objavila tekst u Komsomolskaya Pravdi, gdje i danas radi kao dopisnica, a opisala je svoj susret sa Karadžićem za vrijeme rata, šta je radila tih dana u BiH te je prenijela dio do tada neobjavljenog intervjua.

Tada se pohvalila da je dobila prvi diktafon od Karadžića kada je došla na Pale da s njim radi intervju, a sudeći prema onome što je napisala čini se da je podržavala Karadžićevo razmišljanje:

- Nakon 15 godina, gorko sam uvjerena da se ostvarilo ono čega se Karadžić bojao. Izolacija je slomila Srbe i gurnula ih u nepopravljivo - da predaju svoje. Kada se nacija odrekne svojih heroja, ona prestaje biti nacija i postaje samo nacionalnost. Jadan dodatak većini. Na svom ličnom sajtu, pod imenom doktor Dragan Dabić, Karadžić je napisao omiljenu izreku kineskih mudraca: 'Ko preda svoje, kopa dva groba. Jedan za sebe - napisala je ona kao zaključak objavljenog teksta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.