open-navfaktor-logo
search
Akcija Europola
Ko je Bosanka kokainska kuma balkanskog narkokartela
Radi se o međunarodnom krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Aziju, gdje je zaplijenjeno više od tone kokaina i dva miliona eura
27.07.2019. u 16:52
get url
text

Velika akcija Europola na suzbijanju narkokartela zahvatila je i 26- godišnju Bosanku Nevenku Čuturić, koja se nalazi među 16 uhapšenih dilera. Radi se o međunarodnom krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Aziju, gdje je zaplijenjeno više od tone kokaina i dva miliona eura.

MUP Srbije

Naredba o provođenju istrage protiv Michaela Dokovića, državljanina Crne Gore, Dražena Letića, državljanina Srbije i Hrvatske, i Nevenke Čuturić, državljanke BiH, donesena je 13. jula.

Letić i Čuturić su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega im je, na prijedlog tužioca, sud odredio pritvor. Doković je uhapšen u Švicarskoj, gdje mu je sudija Kantona Bazel odredio pritvor.

MUP Srbije

- Nakon analize dokaza dostavljenih uz krivičnu prijavu i onih do kojih dođemo tokom istražnog postupka bit će donesena tužilačka odluka o eventualnom ustupanju krivičnog gonjenja okrivljenih Letića i Čuturić - saopćili su iz beogradskog tužilaštva.

VEZANI TEKST Međunarodna akcija: Oduzeto više od tone kokaina, uhapšena i državljanka BiH

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.