open-navfaktor-logo
search
Iskusni privrednik
Ko je biznismen koji je za hotel Tuzla izdvojio 16,6 miliona KM
Glavna jučerašnja vijest u Tuzlanskom kantonu bila je kupovina hotela Tuzla.  
14.07.2022. u 12:03
get url
text

Hotel je kupila firma Dženex Tuzla za iznos od 16.650.000 KM. Ova kompanija je u vlasništvu biznismena Dževada Sakića, piše biznisinfo.ba. Sakić je poslovne aktivnosti počeo još prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, 1990. godine u obliku STR Bosanka u porodičnoj kući, u djelatnosti prehrane.

Dvije godine kasnije osniva privatno preduzeće Dženex u mjestu Dobošnica u Lukavacu, također u djelatnosti veleprodaja i maloprodaja pića. Nakon agresije ušao je u oblast poslovanja sa građevinskim materijalom.

VEZANI TEKST - Cijena veća od procijenjene: Hotel "Tuzla" prodat firmi Dženex za čak 16,6 miliona KM

Nakon toga slijedi gradnja skladišta, poslovnica, salona namještaja, kao i nekoliko vlastitih stambeno-poslovnih objekata.

Preduzeće se danas bavi trgovinom, proizvodnjom i ugradnjom građevinskih materijala i materijala za opremanje interijera, ali posluje i u ugostiteljstvu.

Posjeduju pet prodajnih centara na području grada Tuzle sa okolicom i trenutno zapošljavaju više od 150 stalno zaposlenih radnika. Ovo je druga investicija kompanije Dženex, prije nekoliko mjeseci su kupili i hotel Lukavac za iznos od 1.200.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.