open-navfaktor-logo
search
Nastavak sage
Ko govori istinu, Cvijanović ili Krivokapić: Premijer se ponovo "pere" da nije čestitao "dan RS-a"
Premijer Crne Gore Zdravko Krvokapić kazao je da nije čestitao "dan Republike Srpske" predsjednici tog bosansko-hercegovačkog entiteta Željki Cvijanović i da je poziv uslijedio u prvom slobodnom trenutku, javljaju crnogorski mediji. 
21.01.2021. u 15:04
get url
text

- Uoči Božića sam želio da je nazovem, ali sticajem okolnosti prvi slobodan momenat je bio deveti januar. Ništa nisam uradio protiv Ustava Crne Gore niti sam uradio nešto van okvira Dejtonskog sporazuma koji je na snazi u Bosni i Hercegovini - kazao je Krivokapić novinarima u Skupštini.

On je dodao da je Cvijanović bila među prvima koja mu je čestitala premijersku poziciju.

Podsjetimo, 10. januara Cvijanović se javno pohvalila kako je crnogorski premijer čestitao joj praznik. 

- Zahvalna sam crnogorskom premijeru Krivokapiću koji je pozvao i čestitao sve naše praznike i izrazio opredjeljenje da svi zajedno radimo i unapređujemo u svim oblastima našu saradnju i to na dobrobit svih građana Crne Gore i RS-a, odnosno BiH - rekla je Cvijanović tada. 

Nakon što se u javnosti podigla prašina, zbog ovog poteza crnogorskog premijera, koji je u našoj zemlji naišao na oštre kritike i osude kako političara, tako i javnosti, s obzirom na to da se radi o neustavnom prazniku, oglasili su se iz Krivokapićevog kabineta pojašnjavajući da je to bio privatni razgovor i da nije bilo zvanične čestitke. 

Sada, 11 dana poslije, Krivokapić se ponovo "prao" u javnosti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.