open-navfaktor-logo
search
Sve za Mostar
KO DF Sarajevo iskazao podršku Mostarcima: U četvrtak masovna šetnja sa Komšićem
Članovi sarajevskih općinskih organizacija Demokratske fronte BiH realizovali su jučer posjetu kolegama iz Gradske organizacije Mostar kao vid podrške za predstojeće izbore.
14.12.2020. u 15:08
get url
text

Domaćin posjete bilo je uže rukovodstvo Demokratske fronte Mostar predvođeno mladim političkim snagama na čelu sa Harisom Nazdraićem, predsjednikom Gradskog povjereništva DF Mostar.

U akciji pod nazivom "Sve za Mostar – izaberi Mostar!" je učestvovalo tridesetak članova DF-a iz Sarajeva, a delegacija je obišla spomen-obilježje na Musali Aliji Rizikalu i Dragi Palavestri, te bistama narodnih heroja Mladena Balorde i Hasana Zahirovića Lace.  Nakon toga je odana počast i mostarskim herojima na Šehitlucima i posebna zahvala narodnom heroju Mithadu Hujduru Hujki. Time je potvrđena opredjeljenost Demokratske fronte da baštini antifašističke i civilizacijske vrijednosti slobodarskog Mostara.

- Zahvaljujemo se kolegama iz Sarajeva koji su došli da podrže našu borbu na predstojećim izborima, svjesni važnosti ne samo za multietnički, prosperitetni Mostar, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. To vide svi dobronamjerni ljudi u čijem je srcu Mostar i  Bosna i Hercegovina. Naši sarajevski DF-ovci su došli i da najave  "masovnu šetnju sa predsjednikom Komšićem" koja će biti upriličena u  Mostaru 17. 12. 2020. godine, kada će biti demonstrirana snaga DF-a Mostar kao podsjetnik onima koji su zaboravili da smo, na njihovu  žalost, jači i posvećeniji nego ikad - poručio je Haris Nazdraić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić u četvrtak će u Mostaru pružiti podršku Koaliciji za Mostar uoči predstojećih lokalnih izbora u Mostaru. Komšić će razgovarati sa članovima i simpatizerima Demokratske fronte koja na izborima u Mostaru nastupa u okviru Koalicije za Mostar.

Podršku Koaliciji za Mostar pružiti će i predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović koji je ujedno i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopćio je DF.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.