open-navfaktor-logo
search
Sutra sjednica
Ko će voditi Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH nakon ostavke Dilberović?
S obzirom na to da se sutra u Sarajevu održava sjednica Vlade FBiH, nije isključeno da se naknadno na dnevni red uvrsti i ostavka Dilberović, rečeno nam je u Vladi FBiH
22.01.2020. u 13:49
get url
text
Vlada FBiH

Nakon što je Elvira Dilberović podnijela ostavku na mjesto federalne ministrice obrazovanja i nauke, u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine smo zatražili pojašnjenje ko će Dilberović zamijeniti do formiranja nove Vlade FBiH. Odnosno, šta slijedi nakon što je predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara prihvatio ostavku Dilberović.

- Procedura je da Čavara prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine proslijedi ostavku Dilberović. Ostavka se razmatra na sjednici Federalne vlade i kod njenog prihvatanja se određuje osoba koja će zamijeniti ministra. U većini slučajeva to je sekretar, do imenovanja novog ministra. S obzirom na to da se sutra u Sarajevu održava sjednica Vlade FBiH, nije isključeno da se naknadno na dnevni red uvrsti i ostavka Dilberović- rečeno nam je u Vladi FBiH.

Kao što je poznato, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara prihvatio je danas ostavku Elvire Dilberović na mjesto federalne ministrice obrazovanja i nauke.

Podsjećamo, Dilberović je ranijom odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine imenovana na dužnost ambasadorice BiH u Kraljevini Švedskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.