open-navfaktor-logo
search
Početnih 11
Ko će u vezni red: Ovo je sastav Zmajeva koji će istrčati na megdan Fincima?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Finske u Helsinkiju (18 sati) počinje takmičenje u UEFA Ligi nacija.
04.06.2022. u 11:36
get url
text

Bh. tim odigrat će u narednih 10 dana četiri utakmice. Osim u Helsinkiju, Zmajevi će snage sa Finskom odmjeriti i u Zenici, a zakazane su još utakmice protiv Rumunije i Crne Gore.

Jasno je da će zbog umornih i iscrpljenih fudbalera nakon naporne klupske sezone i selektor BiH morati adekvatno rasporediti snage.

No, cilj je prvo mjesto u grupi pa se očekuje da duel protiv Finske bh. tim krene s najjačim mogućim sastavom.

Na golu će biti Ibrahim Šehić, posljednju liniju činit će Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić i Siniša Saničanin, a po bokovima će ordinirati Sead Kolašinac i Miroslav Stevanović.

Dileme postoje u veznom redu. U novembarskom meču protiv Finske na Bilinom polju igrali su Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Amir Hadžiahmetović i Rade Krunić. O tome kako su igrali, možda najbolje govori podatak da su svi zamijenjeni tokom utakmice, što je bio nesvakidašnji potez.

Pjanić, Hadžiahmetović i Krunić skoro su sigurni starteri u Helsinkiju, dok postoji dilema ko će im se pridružiti. Možda priliku dobije povratnik u nacionalni tim Muhamed Bešić, koji je igrač sa nešto drugačijim karakteristikama od većine bh. veznjaka, ali znatno su veće šanse da od prve minute gledamo Gojka Cimirota.

Mjesto u napadu rezervisano je za Edina Džeku.

Mogući sastav BiH: Šehić, Stevanović, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Cimirot (Bešić), Hadžiahmetović, Pjanić, Krunić, Džeko.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.