open-navfaktor-logo
search
Zamjena za Džeku
Ko će "osvojiti" Prosinečkog: Dvojica golgetera bez gola u nacionalnom dresu
Situaciju otežava izostanak kapitena i najboljeg strijelca u historiji BiH Edina Džeke
10.10.2019. u 11:15
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu na stadionu Bilino polje igra meč protiv Finske u sklopu kvalifikacija za EURO 2020.

Finci su trenutno drugoplasirani tim u grupi J i čuvaju poziciju koja garantuje nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Pukki i društvo su u junu savladali Zmajeve u Tampereu sa 2:0.

Selekcija Finske lovi prvi plasman na veliko takmičenje u svojoj historiji, a kako igraju u tekućim kvalifikacijama možda najbolje govori podatak da im niko nije postizao pogotke izuzev vodeće Italije.

Zmajevi će morati tresti mrežu Finaca, ukoliko žele sačuvati nadu da kroz kvalifikacije mogu na EURO. Situaciju otežava izostanak kapitena i najboljeg strijelca u historiji BiH Edina Džeke.

Selektor Robert Prosinečki u ovom momentu ima dvije alternative za Dijamanta u vrhu napada. To su Armin Hodžić iz mađarskog MOL Fehérvára i Riad Bajić iz turskog Konyaspora.

Bajić je fudbaler koji je više puta pozivan u reprezentaciju BiH (11) od Hodžića (5). Veću minutažu dobio je Hodžić (289 minuta), naspram Bajićevih 193 minute.

Oba napadača još čekaju na prvjenac u dresu A reprezentacije BiH.

Ako je suditi po trenutnoj formi, veću šansu da zaigra u subotu trenutno ima Armin Hodžić. On je u mađarskom prvenstvu u osam nastupa postigao šest golova i zabilježio dvije asistencije. Bajić je u šest nastupa u Turskoj pogodio (samo) jednom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.