Prema podacima o strukturi zaposlenih koje smo dobili iz GRAS-a od ukupnog broja zaposlenih u administraciji je čak 260.

Napotrebniji u funkcionisanju javnog gradskog prijevoza su vozači. Tramvajima, trolejbusima, autobusima i kombijima ukupno upravlja 437 vozača od toga su 362 u stalnom radnom odnosu, a na određeno vrijeme primljeno je 75 vozača.  

U Službi kontrole naplate ima 136 uposlenika, od toga 93 su u stalnom radnom odnosu i 43 na određeno vrijeme.

U Službi kontrole sigurnosti saobraćaja i saobraćajne operative je 62 zaposlenih. 

GRAS ima i nekoliko izvršnih direktora za autobuski i minibuski saobraćaj, izvršni direktor za tramvajski i trolejbuski saobraćaj i izvršni direktor za zajedničke poslove. 

Sektor energetike koji čine održavanje kontaktne mreže, elektrovučnih podstanica, pruge i pružnih postrojenja, održavanje objekata, te Odjeljenje elektronike i komunikacija i Štamparija broje ukupno 189 uposlenika.  

Ostatak od ukupnog broja zaposlenih čine 257 radnika na održavanju vozila, objekata i opreme, automehaničari, električari, elektroničari, lakireri, bravari, limari, gumari, tapetari i drugi, te Služba osiguranja i unutrašnje zaštite, održavanja čistoče vozila i objekata, Društvene ishrane i Tehničkog pregleda.

U proteklih deset godina broj uposlenih u preduzeću je smanjen za 800 u odnosu na sadašnji broj zaposlenih 2020. godine, podaci su GRAS-a.