open-navfaktor-logo
search
Upražnjena stolica
Ko će naslijediti Musemića: Dva trenera nameću se kao logično rješenje, ali...
Dva poraza u Mostaru, jedan premijerligaški od Zrinjskog (5:0), drugi od Veleža u Kupu Bosne i Hercegovine (4:0), sa ukupno devet primljenih golova, te remi protiv Radnika (3:3) presudili su Husrefu Musemiću na klupi Tuzla Cityja.
11.04.2022. u 10:34
get url
text

U sezoni kada je cilj kluba historijski plasman u Evropu, Musemić ostavlja Tuzla City na drugoj poziciji sa 45 bodova, što je tri više od Borca na trećem i šest bodova više od Sarajeva na četvrtom mjestu.

Musemić je na klupi Tuzlaka sjedio 47 puta, s učinkom od 21 pobjede, 10 remija i 11 poraza.

VEZANI TEKST - Husref Musemić više nije trener Tuzla Cityja
 

Tuzla City u narednom kolu dočekuje Borac i do tada će novi trener biti i imenovan.

Ekipi je potreban pozitivni šok, jer očigledno je poslije blijedih partija u ključnom dijelu sezone i atmosfera u svlačionici znatno poljuljana.

- Kada je u pitanju novi trener, još uvijek nismo ništa odlučili. To je sve što vam u ovom momentu mogu reći - kaže Almir Husić, predsjednik Tuzla Cityja.

Pred menadžmentom Tuzla Cityja i sportskim direktorom Samirom Muratovićem je izazovan i zahtjevan posao.

Kada su u pitanju treneri, koji imaju zapažene rezultate u domaćem fudbalu i pomno prate zbivanja, malo ih je "na birou".

Amar Osim je bez posla, ranije se dovodio u vezu s ovim klubom. Čvrsta ruka i veliko iskustvo šarmantnog stratega moglo bi pomoći klubu da ostvari zacrtane ciljeve. Osim je jedno od dva logična rješenja koja se u ovom momentu nameću.

Drugo je Vinko Marinović, nekadašnji selektor U-21 reprezentacije BiH i bivši trener Sarajeva. Bez angažmana je nakon odlaska s Koševa i šokantno prokockane titule s Bordo timom u prošloj sezoni.

Iz Tuzla Cityja smo naviknuti na iznenađenja pa ne bi bilo čudo da neko od trenera iz susjednih zemalja preuzme komandnu palicu nad ekipom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.