open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Ko će na megdan Manchester Cityju, Chelsea ili Real Madrid?
Prvi finalista ovosezonskog izdanja Lige prvaka poznat je od sinoć, a protivnika u istanbulskom finalu fudbaleri Manchester Cityja, koji su i u revanšu nadigrali Paris Saint-Germain, saznat će večeras.
05.05.2021. u 07:59
get url
text

VEZANI TEKST - Manchester City prvi finalist Lige prvaka

Nakon prvog duela Reala Madrida i Chelsea, koji je okončan bez pobjednika (1:1), u blagoj prednosti su londonski Plavci, no gol u gostima nije nikakva posebna garancija, pogotovo kada se na drugoj strani nalazi najtrofejniji tim najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Njemački stručnjak na klupi Chelsea Thomas Tuchel svjestan je da njegov tim mora odigrati kvalitetnu utakmicu kako bi ove sezone gledali englesko finale u Ligi prvaka.

- Bit će izazovno držati visok intenzitet tokom cijele utakmice. Ovo je polufinale, pritisak je velik, to je eliminciona utakmica. Zbog toga moramo imati potreban nivo samopouzdanja ili nećemo imati šanse. Najvažnije je da možemo vjerovati u sebe i da smo s pravom stigli do polufinala - rekao je Tuchel, te dodao:

- Zaslužujemo biti tu jer igramo na ovakom nivou. Glupo je ne razmišljati o pobjedi, u ovom klubu je misli samo o tome.

O "težini" Tuchelovih riječi pitat će se i Zinedine Zidane i njegovi izabranici.

- Moramo se suprostaviti njihovoj snazi, njihovom kvalitetu i iskoristiti naša oružja. Osjećamo se dobro, spremni smo i znamo šta nas je to dovelo odako daleko. Dat ćemo sve kako bi se plasirali u finale – kazao je Zidane, a potom naglasio:

- Znamo da je ovo bila teška godina, ali smo se izborili. Maj je, a mi smo u igri za dva trofeja, dat ćemo naš maksimum.

Pravdu u meču koji se od 21 sat igra na Stamford Bridgeu dijelit će italijanski arbitar Daniele Orsato.

Potencijalni sastavi:
CHELSEA: Mendy, Christensen, Thiago Silva, Rudiger, Azpilicueta, Jorginho, Kante, Chilwell, Pulisic, Werner, Mount.

REAL MADRID: Courtois, Valverde, Ramos, Militao, Nacho, Casemiro, Kroos, Modrić, Asensio, Benzema, Vinicius.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.